Uporabniška orodja

Orodja spletišča


domaci_ljubljencek

Domači ljubljenček

Besedilo

Besedilo za učitelja.

Domači ljubljenček je zelo popularen med deklicami. Kaj naredi domači ljubljenček (pes, mačka, konj,…), ko ga pokličeš? Pride v bližino klicatelja. V primeru navideznega sveta je bilo zelo pomembno tudi to, da se je domači ljubljenček odzival samo na klic svojega lastnika oz. ustvarjalca. Na tak način bomo tudi preprečili morebitni prepir med učenci, zaradi možne zlorabe.

Besedilo naloge. Sestavite program, ki bo poljubni objekt (domači ljubljenček) priklical v vašo bližino. Lahko uporabite tudi že izdelane objekte na internetu (npr.: http://opensim-creations.com/category/objects/animals-textures/). Več o vstavljanju objektov.

Primer izvedbe

Ljubljenček pred odpoklicem

Ljubljenček po odpoklicu

Izvor naloge

BYO

Namigi

  • Zelo pogosto so že narejeni in vstavljeni objekti sestavljeni iz več manjših med seboj povezanih enostavnih objektov. Zelo težko je ugotoviti usmerjenost objekta, zato so ukazi za premikanje lahko nepredvidljivi.
  • Najlažje je dodati nov objekt, pri katerem poznate kako se bo odzval na vaše ukaze in nato vstavljeni objekt le prilepite nanj (najprej označite ljubljenčka in šele nato „smerni objekt“).

Program je vstavljen v kocko pred domačim ljubljenčkom. Ljubljenček je prilepljen na kocko in ji pridno sledi. Kocka je lahko kasneje tudi nevidna.

Rešitev

Razširitev problema

  • Ljubljenček so odziva le na klice svojega lastnika.
  • Ljubljenčka pošlji na prostor.
domaci_ljubljencek.txt · Zadnja sprememba: 2014/01/17 15:32 uporabnika franc