Uporabniška orodja

Orodja spletišča


domaci_ljubljencek

Primerjava izbranih različic

Prikazane so razlike med izbrano in trenutno različico strani.

Poveži s tem pogledom primerjave.

domaci_ljubljencek [2014/01/07 15:55]
lea [Vrata na geslo]
domaci_ljubljencek [2014/01/17 15:32] (Trenutna)
franc [Razširitev problema]
Vrstica 4: Vrstica 4:
 **Besedilo za učitelja.** **Besedilo za učitelja.**
  
-Domači ljubljenček je zelo popularen med deklicami. Kaj naredi domači ljubljenček (pes, mačka, konj,…), ko ga pokličeš? Pride v bližino ​kličočega. V primeru navideznega sveta je bilo zelo pomembno tudi to, da se je domači ljubljenček odzival samo na klic svojega lastnika oz. ustvarjalca. Na tak način bomo tudi  preprečili morebitni prepir med učenci, zaradi možne zlorabe. ​+Domači ljubljenček je zelo popularen med deklicami. Kaj naredi domači ljubljenček (pes, mačka, konj,…), ko ga pokličeš? Pride v bližino ​klicatelja. V primeru navideznega sveta je bilo zelo pomembno tudi to, da se je domači ljubljenček odzival samo na klic svojega lastnika oz. ustvarjalca. Na tak način bomo tudi preprečili morebitni prepir med učenci, zaradi možne zlorabe. ​
  
 **Besedilo naloge.** **Besedilo naloge.**
-Sestavi ​program, ki bo poljubni objekt (domači ljubljenček) priklical v tvojo bližino. Lahko uporabiš ​tudi že izdelane objekte na internetu (npr.: http://​opensim-creations.com/​category/​objects/​animals-textures/​). Več o [[regija#​vstavljanje_objektov_in_skript|vstavljanju]] objektov.+Sestavite ​program, ki bo poljubni objekt (domači ljubljenček) priklical v vašo bližino. Lahko uporabite ​tudi že izdelane objekte na internetu (npr.: http://​opensim-creations.com/​category/​objects/​animals-textures/​). Več o [[regija#​vstavljanje_objektov_in_skript|vstavljanju]] objektov.
  
  
Vrstica 15: Vrstica 15:
 ===== Primer izvedbe ===== ===== Primer izvedbe =====
  
-vstavi sliki iz ppt za SETEC --> imas v sluzbi ze narejeno.+{{::pridi1.png?​300|}} 
 + 
 +Ljubljenček pred odpoklicem 
 + 
 +{{::​pridi2.png?​300|}} 
 + 
 +Ljubljenček po odpoklicu
  
  
Vrstica 28: Vrstica 34:
  
   * Zelo pogosto so že narejeni in vstavljeni objekti sestavljeni iz več manjših med seboj povezanih enostavnih objektov. Zelo težko je ugotoviti usmerjenost objekta, zato so ukazi za premikanje lahko nepredvidljivi.   * Zelo pogosto so že narejeni in vstavljeni objekti sestavljeni iz več manjših med seboj povezanih enostavnih objektov. Zelo težko je ugotoviti usmerjenost objekta, zato so ukazi za premikanje lahko nepredvidljivi.
-  * Najlažje je dodati nov objekt, pri katerem ​poznaš ​kako se bo odzval na tvoje ukaze in nato vstavljeni objekt le prilepiš ​nanj.+  * Najlažje je dodati nov objekt, pri katerem ​poznate ​kako se bo odzval na vaše ukaze in nato vstavljeni objekt le prilepite ​nanj (najprej označite ljubljenčka in šele nato "​smerni objekt"​).
  
 {{::​domaci_ljubljencek.png?​400|}} ​ {{::​domaci_ljubljencek.png?​400|}} ​
  
-Program je vstavljen v kocko pred domačim ljubljenčkom. Ljubljenček je prilepljen na kocko in ji pridno sledi. ​Ne skrbi, kocka je lahko kasnje ​tudi nevidna.+Program je vstavljen v kocko pred domačim ljubljenčkom. Ljubljenček je prilepljen na kocko in ji pridno sledi. ​Kocka je lahko kasneje ​tudi nevidna.
  
-  * Samostojno lahko vstaviš le *.xml objekte. Za *.iar objekte moraš prositi svojega učitelja. Več o [[regija#​vstavljanje_objektov_in_skript|vstavljanju]] objektov. 
- 
-{{::​import_objects.png?​200|}} Vstavljanje objektov v odjemalcu Singularity viewer. 
  
  
Vrstica 51: Vrstica 54:
 ===== Razširitev problema ===== ===== Razširitev problema =====
  
-  * Omogoči klicanje domačega kljubljenčka ​le lastniku objekta+  * Ljubljenček so odziva ​le na klice svojega lastnika
-  * Omogoči moč klicanja ​po celotni regiji. Četudi bo tvoj ljubljenček zelo oddaljen in se bo nahajal ​na popolnoma drugem koncu regije, se bo odzval tvojemu klicu +  * Ljubljenčka pošlji na prostor.
- +
-''​llSay – Pošlje podatek (klepet) do 20 m daleč''​ +
- +
-''​llShout – Pošlje podatek (klepet) do 100 m daleč''​ +
- +
-''​llRegionSay – Pošlje podatek (klepet) do roba regije'' ​+
domaci_ljubljencek.txt · Zadnja sprememba: 2014/01/17 15:32 uporabnika franc